Usability issues

Katy posted 1 month ago in General

Hi there,

Been using HeidiSQL for quite some time, awesome piece of work.

I've moved recently to a 4K monitor and I have many windows visible at the same time by using a dock manager. I have reached a docking config where I'm using every pixel of the desktop, so to speak. I've become a desktop real estate freak.

So, the issues:

  1. I would like an option to hide the table sizes column from the left side tree. It is of no real value to me and I would rather have the query window using that space, make it wider. See the attached screenshot, red section.

  2. Because I'm a desktop space freak :) I also moved the toolbar on the same row with the menu bar. The problem is that I can't dock it right next to the "Help" menu item, there is something hidden there preventing it. So half of the of the toolbar is not visible. See the attached screenshot, yellow section.

  3. There is also a bug that makes the toolbar gradually move to the right when repeatedly maximizing/restoring the window. Because of the way I work, I have to drag the toolbar back every now and then. That also happens much quicker when resizing the window.

These are minor issues for some, but they are important to me and I'm willing to donate again if they are fixed :) As far as I can tell, it should be pretty easy.

Thanks and keep up the good work, Katy.

1 attachment(s):
  • screenshot
pmeraj posted 1 month ago

Katy, it is possible to hide the size of the objects, right click on the objects, choose the option "Tree style options" and then uncheck "Show object size".

Katy posted 1 month ago

Wow, that was a gem well hidden :) Thanks

I will donate for the other two fixes, nonetheless.

pmeraj posted 1 month ago

Katy, that was my personal help, I do not work for HeidiSQL.

Katy posted 1 month ago

Oh, I get it.

Anyway, that still stands if one of the developers decides to crash in here :)

pmeraj posted 1 month ago

Okay Katy. Have a nice day!

ansgar posted 1 month ago

Bug reports please go to the bugtracker.

Katy posted 1 month ago

Ok, here it goes

pmeraj posted 1 month ago

Bug reports please go to the bugtracker.

The link to bugtracker does not work, shows error when loading the page.

pmeraj posted 1 month ago

Bug reports please go to the bugtracker.

The link to bugtracker does not work, shows error when loading the page.

1 attachment(s):
  • Captura
Katy posted 1 month ago

I created two bug reports with no problem.

pmeraj posted 1 month ago

I'm probably having problems with my internet connection

Please login to leave a reply, or register at first.